מתכון: גבינת ג'גוסטost בגריל מאולם סקאל באר

 
 
 
 

 

 

הערת העורך: זה הראשון בתכונה רגילה חדשה בבלוג הבירה בוושינגטון. נשתף מתכונים ממסעדות מקומיות וממוקדות בירה מקומיות שתוכלו להכין בבית. צפו בסיפורים עלילתיים אלה בערך פעם בחודש.

 


skal-105

 

של סיאטל אולם סקאל באר מפתחת מוניטין מעבר לבירה כמסעדה עם אוכל מוגבה ויצירתי באופן מפתיע. השף המנהל ג'ונתן בידגוד אומר על הרעיון שלהם, "זה החזון שלנו מה תהיה תרבות ויקינג אם היא הייתה ממשיכה להתפתח באלף השנים האחרונות." מושג זה משתרע על התפאורה, הבירה והמשקאות האחרים, כולל רשימת אמצעי אחיד ואקוויטים, וגם לתפריט.

 

התפריט בסקאל מתובל בפינוקים עונתיים, כמו כלי חרס טריים שנעשו במיוחד עבורם על ידי Specialsies Scandinavian . ניתן לבחור בבחירת "מועצת האלים" בבשר מרפא, נקניק, פטה ועוד. בזמן שאנחנו מדברים, Bidgood אומר לנו שהם מרפאים פנלאר – תכשיר נורבגי מסורתי לרגל טלה שנרפא בשיטה דומה לפרושוטו – שיהיה זמין בסוף נובמבר לתחילת דצמבר.

 

Skal’s Gjetost Grilled Cheese.
גבינת הג'וסטוסט בגריל של סקאל.

אם אתה מתכנן ארוחת אירועים מיוחדת, עיין בתפריט חג ויקינג בסקאל. עם הודעה מוקדמת של 72 שעות, השף יכין סעודת מסיבוב שלמה במיוחד לקבוצה שלכם, כל דבר מארנבת (לשניים עד שלושה סועדים) וכלה בסעודת חזיר יונק (המגיש עד 25 אורחים).

 

skal-101b

 

לסקאל יהיו גם מועדפים קבועים שיישארו בתפריט כל השנה. אחד המוכרים ביותר שלהם הוא כריך הגבינה הגריל-ג'וסטוסט שלהם, חביב נורבגי מסורתי. בהשוואה לסנדוויצ'ים של לחם גבינה אמריקאי-לבן-לבן, גבינת הג'ג'וסט היא גבוהה, אגוזי, מורכבת. מוגש עם ריבת לינגונברי, זה יכול להיראות כמו קינוח דקדנטי מאשר ארוחת צהריים. בידגוד ממליץ לזווג אותו עם סוחר או סטאוט, כמו ה- Dark Star Imperial Stout של Fremont Brewing.

 

גבינת ג'ג'וסט אינה זמינה במחלקות גבינה רגילות, אך תוכלו למצוא אותה בחנויות מכולת סקנדינביות כמו למשל המומחיות הסקנדינביות של Ballard. אחרי שטעמתי את ג'יג'וסט בכריך זה, אני מקווה להתנסות בשימוש בדרכים אחרות – כתחליף גבינת שמנת על בייגל, או אולי אפילו בקצפת עוגה על בסיס גבינת שמנת.

 

skal-106

 

תודה לשף בידגוד ואולם סקאל באר על ששיתפו אותנו במתכון שלהם.

 

גבינה בגריל Gjetost של סקאל

 

Gjetost היא גבינה מקורמלית פופולרית מסקנדינביה שנמצאת כמעט בכל בית. באופן מסורתי, בשילוב עם וופלים דקים וחמים, הכריך הזה מכפיל את הטעם עם גבינה נמסה עוד יותר על בצק חמוץ בגריל. תפוחים טנגי סבתא סמית 'וריבת לינגונברי מתוקה מחמיאים לפינוק הדקדנטי הזה שהולך בצורה מושלמת עם הפינט האהוב עליך!

 

מרכיבים:

 

כיכר לחם הבצק החביב האהוב עליך שנחתך לרוחב הכריך (אני משתמשת בסקיט סקוריט של מקרינה על טעמו והקרום שלו)

 

Gjetost פרוס ל- ¼ ”(אני משתמש במלכת הסקי עקב עקביות ההמסה שלה)

 

תפוחים דקיקים של סבתא סמית 'תפוחים

 

ריבת לינגונברי

 

חמאה

 

הוראות:

 

הצד החיצוני של הלחם

 

בנה כריך מג'יג'וסט ופרוסות תפוחים

 

הניחו כריך בתבנית תנור חמה

 

גריל במשך 3-5 דקות לכל צד עד שהלחם פריך ושחום זהוב

 

חותכים את ההטיה ומגישים לצד ריבת לינגונברי לטבילה

 

שתו, אכלו והיו שמח!

 

 

פוסטים קשורים:

מתכון: צדפות ספינת קיטור ממבשלת הפאב Elliott Bay

[ 19459008]

מתכון: כנפי עוף דבש מפאב Watershed


 
 
 
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest