תמכו במסורת! הסיפור שמאחורי WA Cask Beer Festival (בשבת הקרובה)

תמכו במסורת! הסיפור שמאחורי WA Cask Beer Festival (בשבת הקרובה)

 
 
 
 

 

 

פסטיבל העשרים השנתיים הוושינגטון צ’ק באר מתקיים בשבת זו בסיאטל. זהו אחד מפסטיבלי הבירה הוותיקים ביותר באזור. היום אנו חולקים סיפור שכתב לנו בוב ברלין, הבעלים של שלושה ברים הוקרים בירה בסיאטל: Latona Pub , Hopvine Pub , Inn של פידלר ]. הראשון מבין השלושה, “הלטונה”, נפתח בשנת 1987, כאשר מציאת בירה טובה לא הייתה משימה קלה. בוב הוקדש למרדף אחר בירה מקומית בעבודת יד והצליח להתמקד במזג אותה בתקופה שבה היו רק 150 מבשלות בירה בכל האומה. אז מי עדיף לדבר על המסורת של בירה ממוזגת עם מסורת ועל המסורת של פסטיבל באר בוושינגטון. ( עיין בפוסט הקודם שלנו למידע נוסף ורשימה של מבשלות הבירה המשתתפות.)

 

עשרים שנות צ’ק. שימור מסורת
מאת בוב ברלין

 

רוב האנשים לא נכנסים לבירת מלאכה כאן ואומרים, היי יהיה לי פח. למרות שחלק מהאנשים יודעים מה זה, זה לא הדבר האחרון והגדול ביותר בתרשים הלהיטים של הבירה. הבלגן הבוצי של ערמומי, או פילסנר חמוץ או סקסי מבוקשים יותר מאשר הפח המנחם והחמים. היה כאן שיגעון בורות שעודד על ידי אוהבים ברט גרנט ומייק הייל, תומכיהם המוקדמים של “בירה אמיתית”, אך לאחרונה בירה ממוזגת עם צ’כית יורדת לפסטיבלים או חובבי בירה משוגעים, כמו גארי סינק בפאב בורבריד פלייס, שעדיין מארח בכל שנה פסטיבל בירה של ארוחת הבוקר (Cask-O-Rama). תראה, יש על החבית חביתה קטנה וחמודה. מעניין מה זה?

 

Mike Hale at Cask Fest. Photo by Bob Brenlin.
מייק הייל בקאסק פסט. תצלום של בוב ברלין.

בפאב הלטונה היה פסטיבל הבורות הראשון לפני יותר מעשרים שנה כאשר החידוש של הקאסט היה משהו שיצר באז. זה עבר למבשלת Ale של הייל מאוחר יותר, אחר כך למרכז סיאטל, והשבוע נעשית השנה ציון דרך כשגילדת הבירה בוושינגטון חוגגת את המסורת של 20 שנה לפסטיבל בירה לבירה.

 

Photo by Bob Brenlin.
תצלום של בוב ברלין.

המכונה כיום פסטיבל באר בוושינגטון קאסק, ונערך במרכז סיאטל בשבת זו, האירוע הוא אחד ממערכות הבירה המקומיות הוותיקות ביותר וחוגג את מסורת הבירה המוגשת באמצעים מסורתיים כפי שנעשתה לפני הקירור קיגינג סטנדרטי הפך לנורמה. בימים הראשונים של עשיית הבישול, במיוחד באקלים החמים יותר כמו אנגליה, בירה נתחכה ואפשרה להתסוס בכלי עץ ואז הוגשה באותה כלי בטמפרטורת המרתף. תהליך התסיסה בחבית יצר פחמימות טבעיות ופרופיל טעם שהתקבל. מכיוון שלא ניתן היה להשיג קירור קל, לא הייתה אפשרות אחרת אלא לאפשר לחיות השמריות לעבוד בטמפרטורה חמה יותר. השמרים התפתחו לזה ויש פרופיל טעם חתימה בגלל זה. לעומת זאת, באזורים המתבשלים באקלים קר כמו גרמניה, הטמפרטורות הקרות ותיבות הקרח האטו את השמרים אך יצרו גם חווית בירה שונה לחלוטין. לאגר, הבירה שאנו חושבים עליה, נובעת מתהליך של “תסיסה” או תסיסה בטמפרטורה קרה.

 

Photo by Bob Brenlin.
תצלום של בוב ברלין.

בירה ישנה כמו לכלוך וביצור בירה פשוט כמו תבואה המשרה גשם וקצירת הנוזל. אך כיום הכל קשור למעבר בחיים במהירות האפשרית. התיעוש של ייצור הבישול היה מפתח לשכפול ליטר אחר ליטר אחר ליטר. החבית עצמה השתנתה. כיום הרוב המוחלט של מבשלות הבירה משתמשות במה שמכונה “סנקי ללא צלעות ישר”. אלה הם חביות מלאות העליונה שנעו לאורך מסוע ותהליך הניקוי, השטיפה והמילוי אוטומטי. הניקוי, השטיפה, המילוי וההגשה כולם מתרחשים באמצעות מתקן אחד בחלקו העליון של החבית.

 

Photo by Bob Brenlin.
תצלום של בוב ברלין.

הרעיון שבירה מוגשת בטמפרטורת המרתף וכי נמרץ (פקק גדול בצד החבית) מוחל על חבית שממלאת יד היא בהחלט מוזרה ונחמדה העבר. ארגון בשם CAMRA (קמפיין Real Ale) הוקם באנגליה בשנות השבעים כדי לוודא שהמסורת נמשכת באנגליה הישנה והעליזה. עם כמעט 200,000 חברים, זהו אחד מארגוני הצרכנים העצמאיים הגדולים והרצון בעולם.

 

Photo by Bob Brenlin.
תצלום של בוב ברלין.

בירה המותנית במנה היא בירה שעוברת תסיסה משנית בכלי בו היא מוגשת. כפי שהוגדר על ידי CAMRA, “אייל אמיתי מסיים תסיסה, מיזוג והתבגרות במכל ממנו הוא מחלק.” מעניין לציין שהפסטה של ​​הקאסטה נוגעת יותר לכלי הבירה ולא לבירה עצמה. אנו מתקרבים במהירות לחברה נטולת קפיצות. חור הלחץ לא ייעלם מכיוון שאף מבשל במוחם הנכון לא רוצה להלום על כל חביתה. הדבר היחיד שגרוע מללוע את הנגינה הוא להוציא אותו החוצה כשהחבית ריקה. התחייה מחדש של בירה מזדקנת עצים היא הדבר היחיד שמציל את הלבן. זה ובירת בירה מפיות אנכרוניסטי.

 

Photo by Bob Brenlin.
תצלום של בוב ברלין.

אבל טעם הבירה של הבירה הוא שווה את המאמץ. אם נעשה נכון, זו אחת מחוויות הבירה הטריות ביותר שקיימות. אם נעשה לא נכון, הוא שטוח וחסר חיים. לכל דבר יש טוויסט צפון-מערבי מודרני, וכך גם כיצד אנו מבצעים בירה ממוזגת. איננו מאושרים על ידי CAMRA; אנחנו המושבות ואנחנו עושים דברים קצת אחרת. אין לנו מושג של חניית צלילים ומכירת בירה ממוזגת עם קנקן (וכדומה) היא כואבת עבור הבירה. מיועד חבית ספציפית ואז, לפני שתסס התסיסה, הבירה נחבאת אל חזיר, סיכה או איזו חביתה של חבית חבית של גולדן גייט. סוכר, או איזו יבול פעיל, מתווסף ליצירת תסיסה משנית. בירה “רגילה” מוגזמת בכוח, כלומר גז Co2 נאלץ, או מפוזר, לבירה.

 

לאחר מכן, החבית נאלצת למצוא מקום שקט בו יכול להתרחש הפחמימה הטבעית. (Co2 הוא תוצר לוואי של תסיסה.) בשלב מסוים יש לאוורר את החביתית כדי לשחרר את עודף ה- Co2. לאחר מכן מועברים הקליפה (המארז) בזהירות למקום למזיגה זהירה מאוד. כמובן, אין לנו זמן לזה; Cask Fest הוא ממהר לשפוך ותהליכי האוורור והמנוחה האופייניים אינם מתרחשים.

 

cask-fest-feat-1

 

הבולגולה, הפקק הגדול בצד החבית, מספק גם מקום לקבוצות נקבוביות בודדות וכאן יכולים להתרחש כמה טעמי בירה מלהיבים. כמובן שאחד ממגדלי הבארים הבקיאים שלנו יודע שהבולג ‘סיפק אמצעי להפוך אותו ל”פסט חליטה מוזר. ” IPA של Jalapeno הוא לא מה שקמרה חשב על; עם זאת, קפיצות יבשות אינדיבידואליות הן אמצעי מרגש ליצור חווית בירה שונה לחלוטין. זו ההתרגשות של פחיות ומכאן שמבשלים צריכים לשמור על המסורת בחיים. היצירתיות של האירוע תמיד תעלה על האופי המסורבל של הכנת פיות. הטעמים תמיד יהיו שונים מבירה המוגזמת בכוח. יש רכות שלעולם לא תקבל מבירה בברז.

 

שמור את הנגינה ולך לפסטיבל ההמראה בזמן שאתה יכול. פחות בירות מבשלות את הזמן להכין בירה ממוזגת עם קנקן. השנה פחות משתתפים. פחות קמעונאים יודעים אפילו מה זה בירה לארוג או איך מוזגים אותה.

 

Cask Beer Fest!
Cask Beer Fest!

יש להעביר את מסורת הכלי למבשלות עתידיות, שכן לא זו בלבד שהיא שומרת על מסורת, היא שומרת על סגנון בירה שונה באופן מדהים בגלל התהליך ששימש ליצירתו. פסטיבל באר בוושינגטון קאסק הוא חוויה שלא ניתן לשכפל אותה. הבירות המוגשות לא יהיו דומה לשום דבר שמוגש בדרך כלל בפאב המקומי. מרגש למצוא כל כך הרבה פאזים במקום אחד. בירות ממוזגות עם קנקין ילכו בדרך של ציפור הדודו אלא אם כן פסטיבלים וקמעונאים מטופחים ידרשו אותם. תמכו במסורת ותמכו ב- ale אמיתי.

 

 

פוסטים קשורים:

היית אוהב או שונא פסטיבל בירה עיוורת?

רשימת הבירות של וושינגטון הופ מוב 2020

[19459049 ] Best of Hands Brewery & Barrelhouse, שחרור יום השנה הראשון וחגיגה 6 במרץ עד 8


 
 
 
 

כתיבת תגובה